Een moderne advertentiewebsite maken

U kunt tweedehands spullen via het internet aanbieden. Zulke spullen kunnen op een zogeheten advertentiewebsite worden aangeboden. Met een eigen marktplaats website is een extra inkomen vrij eenvoudig te realiseren. Vindt u dit wel interessant, dan kunt u dit artikel eens doornemen.

Er zal een PHP script nodig zijn om een dergelijke website te onderhouden. Bekijk de pagina marktplaats script voor meer informatie. Van de beheeromgeving past u de website eenvoudig aan. U kunt bijvoorbeeld de kleuren wijzigen vanuit die omgeving. Vanuit de verschillende schermen van de beheeromgeving kunt u de diverse onderdelen aanpassen.

Op uw marktplaats site kunt u ook betaalde rubrieken aanmaken. Wordt in zo een rubriek een advertentie aangemaakt, dan zal er een geldbedrag moeten worden betaald door de adverteerder. Via een koppeling met een payment provider kunt u betaalopties aanbieden. De betaling kan dus direct via uw advertentiewebsite worden verricht. Zo kunnen het controleren van de betaling en het activeren van de advertentie automatisch verlopen.

U kunt de bestanden op uw webhosting pakket plaatsen. Tijdens uw eerste bezoek aan uw nieuwe website wordt het installatieprogramma gestart. Daarin kunt u voor de website relevante informatie invoeren. Het script toont bij iedere advertentie een formulier waarmee kan worden gereageerd. Elke keer ontvangt de adverteerder een e-mailbericht wanneer er een reactie wordt verstuurd. Vervolgens kan er per e-mail tot een afspraak gekomen worden.

www.000webhost.com