Hulpmiddelen voor site beheren

Is het bouwen van een nieuwe website onderdeel van uw planning? Een aantal dingen moeten noodzakelijkerwijs geregeld worden. Allereerst zult u een domeinnaam moeten registreren. Daarbij is het raadzaam om een aan uw onderneming gerelateerde naam te kiezen. Er dient tevens een webhosting pakket aangeschaft te worden. De bestanden van het CMS systeem dienen op het webhosting pakket geplaatst te worden.

Het installeren kan op diverse wijzen plaatsvinden. In sommige gevallen dient u een configuratiebestand handmatig te wijzigen en er de gegevens van de databaseverbinding in op te nemen. In een aantal gevallen dient u zelf met SQL statements de database tabellen aan te maken. Veel vaker kan dit allemaal met een installatiescript, dat tijdens uw eerste bezoek aan de website gestart wordt. Als dat het geval is, zal het installatie script een hoop van de eerder genoemde handelingen voor u uitvoeren.

Een systeem dat werkt met een installatiescript is via te vinden. Via de links navigeert u eenvoudig naar de website van de ontwikkelaar en aanbieder van het CMS pakket. Een beheeromgeving wordt meegeleverd met de CMS software. Iedere belangrijke instelling van uw website is via het beheerpaneel te wijzigen.

Een belangrijk onderdeel van de CMS software is het beheerpaneel. U kunt het beheerpaneel via een speciale link bezoeken. U vindt via die link een inlogformulier. Na het inloggen is het mogelijk om de instellingen van uw site aan te passen. Het is verder mogelijk om andere beheerders aan te maken in het CMS systeem. Het samen aan de website werken is dan mogelijk.

Wilt u een banner toevoegen aan uw website dan is dat kinderspel. Dat is eenvoudig via de beheeromgeving te realiseren. Binnen een banner groep kunt u meerdere banners plaatsen. Banners zullen vervolgens automatisch afgewisseld worden.

www.000webhost.com